Blogi

1.9.2018 Uuden blogin avaus

Olen siis pitänyt tämän ammatinvaihdoksen aikaista blogia vuodatus-sivustolla. Rahtarista koruntekijäksi-blogissa on vielä kaikki jutut opiskeluajasta osuuskunnan perustamisiin ja kevään näyttelyyn asti. Mikäli sinua kiinnosta, että miten minusta tuli koruseppä, niin käy lukemassa sieltä. Keskitän nyt uudemmat jutut tänne, kun perustin oman yrityksen heinäkuussa. Lisäksi instasta löytyy korujuttuja ja maalauksia.

Miten sitten yritys on lähtenyt käyntiin? Vaihtelevasti. Byrokratian kanssa taisteltiin heinäkuu, osin varmaan lomien takia. PRH:ssa nimiasia ei mennyt, kuten strömsössä ja muutaman viikon jouduin miettimään uutta nimeä yritykselle, kunnes ”vanha tuttu” Mr Wain kelpasi virkamiehille. Se oli painajaismaista, kun mikään muu nimi ei tuntunut omalta. Nuo lomat ovat aiheuttaneet muutakin viivästyksiä toimituksiin, joten täysipainoisesti en ole vielä päässyt hommiin. Vielä puuttuu joitain tärkeitä ”työkaluja” yritystoimintaan. Eiköhän se tästä vielä iloksi muutu.

Designtorilla käytiin Paja1605 porukalla esittäytymässä ja myymässä tuotteita. Saatiin hieno vastaanotto idealle ja seuraavia suunnitelmia lähdettiin jo heti tekemään. Niistä lisää tuonnempana, kun saadaan jotain konkreettista aikaan. Meillä on tulevaisuuden tavoitteena yhteiset työtilat ja myymälä. Tehdään se vielä uudella tavalla.

Nyt teen tilaustöitä, maalauksia ja paljon emalointiharjoituksia. Lisäksi aikaa menee tulevaisuuden suunnitelmia laatiessa. Pitäisi olla paljon edellä koko ajan sitä, että mitä tehdään esim. joulun alla. Uusia malleja myös suunnittelen ja tulevia messuja ja tilaisuuksia valmistelen. Aika paljon menee aikaa kaikkeen muuhun, kuin itse korujen tekemiseen, mutta eiköhän se palkitse lopulta.